Velkommen

 

Velkommen til Patchfinder’s Blog.

Her på bloggen vil jeg skrive om alt, der har at gøre med det tekstile univers. Der vil være noget om materialer, farver og former, om håndarbejde og håndarbejdere, kunsthåndværk og kunsthåndværkere, kunst og kunstnere, historie og historier, blogs og bloggere, museer og udstillinger, shows, messer og events fra indland og udland og fra Gedser til Skagen. Måske vil der også snige sig et par ting ind undervejs, som bare er relateret til alt dette – men så håber jeg, at I vil tage det med som en ekstra bonus.

Jeg er uddannet arkitekt og industriel designer på Kunstakademiets Arkitektskole i 1986. Efter en kortere karriere på forskellige tegnestuer har jeg i mange år hovedsageligt beskæftiget mig med at fotografere og skrive artikler og bøger om arkitektur, design og boligindretning. Det gør jeg stadig, samtidig med at jeg har genoptaget mit arbejde som arkitekt og designer.

Jeg er også vild med håndarbejde og jeg elsker især at sy patchwork- og quiltede tæpper. Derfor er jeg altid på jagt efter lige netop dén stoflap, som kan sætte prikken over i’et på et design. I det hele taget er jeg altid på udkig efter smukke stoffer, nye såvel som gamle, som kan være med til at inspirere mig, hvad enten det er til et patchworktæppe eller til et par nye puder at friske op med i sofaen. Eller noget helt tredje.

Indenfor de sidste par år har jeg fundet både gamle og nye stoffer på auktion på internettet, og jeg har også et par gange budt på smukke, gamle Amerikanske patchwork quilts og quilttoppe. Der er ingen tvivl om at man kan finde mange fine ting på udenlandske platforme. Men min erfaring er desværre, at de erhvervede ting ikke altid helt lever op til forventningen, når man pakker dem ud af pakken, og når de – nogen gange meget forsinket – ankommer med posten. Og så opgiver man som regel at returnere varerne pga alt besværet og omkostningerne ved at få dem returneret helt til USA og få pengene tilbage.

Derfor blev tanken født om at skabe en dansk platform, hvor man kan købe, sælge og bytte alle former for tekstiler, garn og alt andet, der har at gøre med håndarbejde. Hvor man selv kan komme af med de overskudsvarer, man ligger inde med, og hvor man kan finde både nye og gamle, færdige og ufærdige ting, som man kan bruge i sit kreative univers. Og oveni at finde inspiration også kan finde nyt om udstillinger, kurser, events og andre kreative mennesker, som man måske kan skabe kontakt med.

Kig ind på Patchfinder.dk og se, om der er noget, der frister dig.

Venlig hilsen

Gitte Stærbo

Skriv et svar