Lille guide til det tekstile univers

 

Nyt billede til flyer3

 

Interessen for at arbejde med tekstiler har alle dage været stor – med små eller store udsving afhængigt af nødvendighed, konjunkturer, mode, ”tidsånd” osv.

Måske er det fordi det simpelthen er en del af vores dna, nedarvet gennem generationer fra dengang (som ikke er så længe siden), hvor det var en nødvendighed at kunne producere tøj og andre fornødenheder til hjemmet af de materialer, der kunne udvindes gennem dyrkning og husdyrhold i de nære omgivelser. Og dermed en nødvendighed for hver ny generation at lære de forskellige teknikker.

Er du nysgerrig på mulighederne indenfor et andet felt end det, du selv mest beskæftiger dig med, får du her et par tip om nogle af de interesseorganisationer og medlemsforeninger, som findes indenfor de forskellige felter.

Organisationerne er alle sammen oprettet og drevet af entusiastiske medlemmer for at styrke interessen og formidle viden omkring de enkelte felter, og samarbejder ofte med andre organisationer i både ind-og udland.

På deres hjemmesider kan du få oplysninger om organisationernes arbejde, udstillinger, træf, links til lokale grupper mmm – og ikke mindst inspiration til selv at gå i gang med dit håndarbejde.

Patchwork, quiltning og applikation:
Dansk Patchwork Forening: www.patchwork.dk
Foreningen har ca 5000 medlemmer.

Strikning og hækling:
Gavstrik: www.gavstrik.dk
Foreningen har knap 1400 medlemmer.

Vævning, tryk og broderi:
Dansk tekstillaug: www.dansk-tekstillaug.dk
Vævning: www.vaevning.dk

Knipling: www.knipling-i-danmark.dk

Syning af tøj:
At begive sig ind på beklædning, mode osv. vil føre for vidt i denne sammenhæng, men der findes en undervisningsplatform om klædedragtens historie i 1800-tallet, som også giver en kort introduktion til forskellige andre tekstile fremstillingsmetoder, som det er værd at vide noget om, når man er passioneret tekstilelsker:
At klæde sig på: www.aksp.dk
Her kan man finde viden om et væld af gammeldags teknikker (foruden de ovenfor omtalte) fra spinding og plantefarvning over filtning til betrækning af knapper mmm.

Hvis du er mere interesseret i at finde oplysninger om professionelle kunsthåndværkere indenfor de tekstile områder, kan du finde mange gode oplysninger her:

Danske kunsthåndværkere og designere: www.danskekunsthaandvaerkere.dk

Skriv et svar